woensdag 6 maart 2013

Panna op straat en plein

 
 
Panna de nieuwe rage onder onze straatvoetballers ,het woord PANNA staat voor poortje , dus het tussen de benen spelen van de bal bij de tegenstander zonder dat de bal wordt geraakt en in een beweging. Bij panna hebben spelers geen doelen nodig , later zijn er kleine doelen bij gekomen en door het hekwerk vindt dit alles plaats in een relatief kleine afgesloten ruimte zodat ook de wanden gebruikt kunnen worden, om ballen te kaatsen.
 
                                                                          

Een beperkte ruimte van minimaal 5 x 10 meter is voldoende dit Pannaveld is geplaatst op tegels in een verloren hoekje op het schoolplein.  Een ideale afmeting is 7.5 x 15 meter. 
                                                                                     
                                                                                
De achterzijde is verhoogd tot 2 meter,het doeltje heeft een afmeting van 75 x150cm en is in dit geval rood gepoedercoat.
 
                                                                              
 
Bovenstaand Pannaveld ligt op kunstgras, een onderbouw van witzand 30 cm, 20 cm lava daarna wordt het kunstgras aangebracht en de mat wordt afgestrooid met fijn witzand, onbeperkt spelen, ideaal voor een sportclub, buurtvereniging of openbaar plein. De ondergrond en de doelen worden op de randen van beton gefundeerd.
                                                                                  

Een poortje is niet echt nodig maar maakt het Pannaveld wel af. Alle materiaal wordt verzinkt en kan indien gewenst nog gepoedercoat worden . 


Andere afmetingen mogelijk, bij  grotere speelvelden verandert het spel al gauw in voetbal en daar leveren wij dan ook een andere afmeting doel  bv. 300x200 cm .Indien het pannaveld of voetbalkooi dichtbij woonhuizen staat kunnen wij voor geluid demping zorgen.
                                                                                 
                                                                                   
Mini hockey doelen zijn ook leverbaar ,wij passen de maten aan en het mini- hockeyveld voorzien wij van slagplanken aan de onderzijde. Mini-hockeyvelden worden zelden gebruikt op openbare ruimtes maar wel op het hockey veld. Pa en Ma kunnen ongestoord hockeyen terwijl de jeugd steeds beter wordt !!!! 
 

Aluminium voetbaldoelen en hockeydoelen zijn tegenwoordig ook leverbaar in alle mogelijke specificaties en uitvoeringen, steeds meer voor kunstgras, makkelijk verplaastbaar ,verrijdbaar ,opvouwbaar , bedenk het..... en het is op de markt..... maar het DOEL blijft gewoon sporten met plezier en misschien kunnen wij daar behulpzaam mee zijn .
                                                                              
U staat er dus niet alleen voor !!!
 
                                                                                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten