vrijdag 15 maart 2013

tribunes en sportveldinrichting Bonaire

Na 10 dagen zijn onze montage mannen terug uit Bonaire .In opdracht van de KNVB wordt daar in samenwerking met de FIFA een programma opgezet om de sport en voetbal in het bijzonder te ontwikkelen en te verbeteren d.m.v. opleiding en verbetering van de accommodaties.Een uitdaging die in veel ontwikkelingslanden wordt gerealiseerd.

In elk land weer een uitdaging voor de organisatie, planning en uitvoering want ieder land heeft zijn eigen cultuur en eigenaardigheden, bij aankomst van een ploeg medewerkers treft men vaak een dorre rotsachtige bodem aan.      
                                                                         
Zo ligt het erbij, nadat dit al geëgaliseerd is, door in dit geval de eiland bewoners, hier moet het kunstgras gelegd worden ,daarna plaatsen wij de hekwerken, poorten, ballenvangers, veldafscheidingen en doelen
 
                                                                              
                                                                                  
Uiteindelijk ziet u hier het resultaat een vlakke ,strakke kunstgrasmat <Edelgras> met een mooie ballenvanger geïntegreerd in hekwerk van dubbelstaafmat, keurig verzinkt en gepoedercoat .Om de palen op de gewenste plaats en hoogte te krijgen vereist nogal wat boorwerk, de bodem op Bonaire bestaat voor 80 % uit rots en stof en kiezel.
 
                                                                            
Een speciale poort zorgt voor een deugdelijke afsluiting , dit is nodig omdat er 's avonds geen toezicht is en ook honden etc. niet op het veld komen . De poort is 200 cm breed om onderhoudsmachines toegang te geven .
 
                                                                                
Dit is de fundering van een van de tribunes, gestort door een plaatselijke aannemer, door een klein lokaal ongemak konden  de tribunes nog niet geheel afgebouwd worden, maar dit wordt ongetwijfeld ook een "plaatje".                            
                                                                                

Een prachtig eiland waar de temperatuur nu 32 g is, met een fantastische bevolking die straks 2 mooie sportvelden met een tribune hebben, de KNVB doet zeker goed werk in die landen waar men de voetbalsport op een hoger niveau wil brengen. De opleiding van de jeugd en verbetering van
de sport-infrastructuur is daar een treffend voorbeeld van...........

                                                                             
                                Na gedane arbeid is het ook op Bonaire goed rusten ...........................

                                     

                                                                                

Geen opmerkingen:

Een reactie posten