donderdag 10 januari 2013

Jeugd in beweging is de bakermat.........

 
 
 Beweging en sport zijn voor onze jeugd onmisbaar, zij worden erdoor gevormd en zij moeten mede zorgen voor samenleving die gezond is en mentaal sterk, gelukkig is e.e.a redelijk goed onderkent, veel gemeentes , sportverenigingen en ook het onderwijs doen er in Nederland alles aan om in die behoeften te voorzien .
 
 
Een klein voorbeeld is hierboven afgebeeld, een kunstgrasveld met daarop een grote voetbalkooi , deze mat is dus bijna alle dagen per jaar bespeelbaar, weinig onderhoud , het oog wil ook wat ,het ziet er dus zonder meer goed uit en dat houdt vandalisme weer in de hand.
 
 
 
Hierboven een foto van een pupillen dag voor keepers, E en F pupillen ,ook op kunstgras, krijgen de kans om ,in dit geval,  met "echte" keepers te trainen .
 
 
 
Vier tegen vier ,een spel ontwikkeld door de KNVB, geeft voetballers de kans om een partij te spelen waarbij er veel balcontact plaatsvindt , heel veel verenigingen hebben dit concept in middels omarmt en vooral de bal techniek jongeren moet met sprongen vooruit gaan.  
 
 
 
Bovenstaande foto is al een oude bekende in veel wijken en buurten ,een anti- vandalen doel afm. 200 x 300 cm , ijzersterk ,deze oude reus wordt terecht nog heel veel gebruikt . Deze voorbeelden zorgen ervoor dat er ook in een tijd van  bezuiniging  veel gesport kan worden . En als U nog twijfelt kijk dan maar even bij intra sport .Graag tot de volgende uitspatting  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten