zondag 24 maart 2013

voorbereiding op het nieuwe seizoen

Voorbereiding op het nieuwe seizoen begint vaak al in het voorjaar . Op deze snerpend koude voorjaars zondag kijk ik toch even vooruit .In het verleden heb ik het onderhoud van de velden al in een blog besproken, waarin ik uitvoerig de ballenvangers en veldafscheidingen heb belicht .Dit keer wil ik het hebben over de "hardware" op een sportveld want welke sport wij ook beoefenen , doelen, dug-outs,ballenvangers, veldafscheidingen,hoekvlaggen zijn onmisbaar!!!!

Vroeger was de dug-out een eenvoudig stalen dak met een wand,  die uitvoering ben ik ook in hout en kunststof tegengekomen ,tegenwoordig is dat vaak een dug-out van aluminium met polycarbonaat  platen als dak en wand uitvoeringen met kunststof kuipstoelen .

 
                      Ook leverbaar met hardhouten planken ,standaard lengtes 300 cm, 400 cm
                                              500cm ,600cm ,andere maten mogelijk

                                       
De 2de veldsport in Nederland is hockey,in aluminium hockeydoelen is een grote variëteit aan uitvoeringen beschikbaar, met hout, rubber of aluminium slagplanken , voor natuurgras of kunstgras.

                              voor hockey deze veldafscheiding met hardhouten slagplanken
 
 
P-model voetbaldoel met ballenvanger
                           
P-model voetbaldoel <aluminium> met een ballenvanger, dit is verreweg het meest gebruikte doel  steeds meer worden echter volledig gelaste doelen gebruikt ,dit geldt ook voor pupillen doelen en trainingsdoelen ,al deze mogelijkheden worden gebruikt omdat veel verenigingen op kunstgras gaan spelen een trens die niet te stoppen is .
 
                                  
                                     Opklapbare net beugels onmisbaar op een kunstgras veld
                                                                            
 
Trainingdoelen in alle maten en uitvoeringen ,dit doel is ontstaan uit een plan van de KNVB geen slecht idee de jeugd  heeft veel meer balcontact
  
                                          

 Handbal...... deze handbal-doelen verplaatsbaar ,of vast  met vaste netbeugels of opklapbaar, ook dit product volledig aangepast aan het gebruik, Ook voor andere sporten zoals rugby , basketbal en volleybal leveren wij alle benodigde producten dus u kunt rustig sporten IntraSport regelt het voor U .                       
                                                             
                                                                U staat er dus niet alleen voor
             
                                                                                        

vrijdag 15 maart 2013

tribunes en sportveldinrichting Bonaire

Na 10 dagen zijn onze montage mannen terug uit Bonaire .In opdracht van de KNVB wordt daar in samenwerking met de FIFA een programma opgezet om de sport en voetbal in het bijzonder te ontwikkelen en te verbeteren d.m.v. opleiding en verbetering van de accommodaties.Een uitdaging die in veel ontwikkelingslanden wordt gerealiseerd.

In elk land weer een uitdaging voor de organisatie, planning en uitvoering want ieder land heeft zijn eigen cultuur en eigenaardigheden, bij aankomst van een ploeg medewerkers treft men vaak een dorre rotsachtige bodem aan.      
                                                                         
Zo ligt het erbij, nadat dit al geëgaliseerd is, door in dit geval de eiland bewoners, hier moet het kunstgras gelegd worden ,daarna plaatsen wij de hekwerken, poorten, ballenvangers, veldafscheidingen en doelen
 
                                                                              
                                                                                  
Uiteindelijk ziet u hier het resultaat een vlakke ,strakke kunstgrasmat <Edelgras> met een mooie ballenvanger geïntegreerd in hekwerk van dubbelstaafmat, keurig verzinkt en gepoedercoat .Om de palen op de gewenste plaats en hoogte te krijgen vereist nogal wat boorwerk, de bodem op Bonaire bestaat voor 80 % uit rots en stof en kiezel.
 
                                                                            
Een speciale poort zorgt voor een deugdelijke afsluiting , dit is nodig omdat er 's avonds geen toezicht is en ook honden etc. niet op het veld komen . De poort is 200 cm breed om onderhoudsmachines toegang te geven .
 
                                                                                
Dit is de fundering van een van de tribunes, gestort door een plaatselijke aannemer, door een klein lokaal ongemak konden  de tribunes nog niet geheel afgebouwd worden, maar dit wordt ongetwijfeld ook een "plaatje".                            
                                                                                

Een prachtig eiland waar de temperatuur nu 32 g is, met een fantastische bevolking die straks 2 mooie sportvelden met een tribune hebben, de KNVB doet zeker goed werk in die landen waar men de voetbalsport op een hoger niveau wil brengen. De opleiding van de jeugd en verbetering van
de sport-infrastructuur is daar een treffend voorbeeld van...........

                                                                             
                                Na gedane arbeid is het ook op Bonaire goed rusten ...........................

                                     

                                                                                

woensdag 13 maart 2013

Park, plein en straatmeubilair

                                                                                 
PARK PLEIN EN STRAATMEUBILAIR........CUBE.....
 

Erg schokkend en spannend is het niet, maar wij hebben deze winter onze meubelen CUBE verbeterd, en met name in de productie verbeteringen aangebracht zodat de duurzaamheid en het gebruiksgemak optimaal is . Het is een strakke, tijdloze product lijn, die uitblinkt door duurzaamheid.
De meubelen gaan dus jaren mee en zijn vandalisme bestendig.

 
De geproduceerde banken en tafels worden momenteel verzinkt en daarna gepoedercoat in de door de klant gewenste RAL kleur, de afbeeldingen zijn nu nog artist impressions, mooie foto's worden natuurlijk nog gemaakt ,dan moet het weer wel meewerken er ligt nu 10 cm sneeuw en tis koud.
                                                                                 
                                                                                 

Bank met leuning, stoer en stevig duurzaam en tijdloos, alle meubelen kunnen d.m.v. pre-fab fundatieblok vastgezet worden . 
                                                                               
                                                                                                                                      

De meubelen type CUBE kennen een uitstekende prijs/kwaliteits verhouding , er wordt nog volop ontwikkeld aan een meubel lijn voor de jeugd ,want ook daar zien wij duurzame en creatieve mogelijkheden. In een volgend blog wil ik wat uitgebreider ingaan op straatmeubilair in het algemeen en speciaal het fietsparkeren, met de daarbij behorende fiets-overkappingen, zie afbeelding............                                                                              
                                    
                                                                            
De afgebeelde fietsboogkap is een van de populairste overkappingen, deze overkapping oogt modern strak en tijdloos een sieraad in het openbare leven  of bij uw onderneming.

 
"Nostalgie bij maanlicht" dit kan dus straks ook op een parkbank van Intra Sport .
 
U staat er dus niet alleen voor !!!!!!
 
 
                                                                                                                                                                                      






woensdag 6 maart 2013

Panna op straat en plein

 
 
Panna de nieuwe rage onder onze straatvoetballers ,het woord PANNA staat voor poortje , dus het tussen de benen spelen van de bal bij de tegenstander zonder dat de bal wordt geraakt en in een beweging. Bij panna hebben spelers geen doelen nodig , later zijn er kleine doelen bij gekomen en door het hekwerk vindt dit alles plaats in een relatief kleine afgesloten ruimte zodat ook de wanden gebruikt kunnen worden, om ballen te kaatsen.
 
                                                                          

Een beperkte ruimte van minimaal 5 x 10 meter is voldoende dit Pannaveld is geplaatst op tegels in een verloren hoekje op het schoolplein.  Een ideale afmeting is 7.5 x 15 meter. 
                                                                                     
                                                                                
De achterzijde is verhoogd tot 2 meter,het doeltje heeft een afmeting van 75 x150cm en is in dit geval rood gepoedercoat.
 
                                                                              
 
Bovenstaand Pannaveld ligt op kunstgras, een onderbouw van witzand 30 cm, 20 cm lava daarna wordt het kunstgras aangebracht en de mat wordt afgestrooid met fijn witzand, onbeperkt spelen, ideaal voor een sportclub, buurtvereniging of openbaar plein. De ondergrond en de doelen worden op de randen van beton gefundeerd.
                                                                                  

Een poortje is niet echt nodig maar maakt het Pannaveld wel af. Alle materiaal wordt verzinkt en kan indien gewenst nog gepoedercoat worden . 


Andere afmetingen mogelijk, bij  grotere speelvelden verandert het spel al gauw in voetbal en daar leveren wij dan ook een andere afmeting doel  bv. 300x200 cm .Indien het pannaveld of voetbalkooi dichtbij woonhuizen staat kunnen wij voor geluid demping zorgen.
                                                                                 
                                                                                   
Mini hockey doelen zijn ook leverbaar ,wij passen de maten aan en het mini- hockeyveld voorzien wij van slagplanken aan de onderzijde. Mini-hockeyvelden worden zelden gebruikt op openbare ruimtes maar wel op het hockey veld. Pa en Ma kunnen ongestoord hockeyen terwijl de jeugd steeds beter wordt !!!! 
 

Aluminium voetbaldoelen en hockeydoelen zijn tegenwoordig ook leverbaar in alle mogelijke specificaties en uitvoeringen, steeds meer voor kunstgras, makkelijk verplaastbaar ,verrijdbaar ,opvouwbaar , bedenk het..... en het is op de markt..... maar het DOEL blijft gewoon sporten met plezier en misschien kunnen wij daar behulpzaam mee zijn .
                                                                              
U staat er dus niet alleen voor !!!