zaterdag 29 december 2012

Onderdeel van een internationale bedrijven groep

Het is even wennen maar het werkt inspirerend en het verveelt nooit, belangrijk is een goede discipline en een snelle duidelijke communicatie. De huttengroep werkt met 6 bedrijven in binnen en buitenland met een divers pakket in diverse branches . Van onroerendgoed en projectbouw, rubber banden, staal, RVS, aluminium tot sportproducten .En 1 ding hebben alle medewerkers in Nederland, Duitsland en Roemenië gemeen ......de feesten en activiteiten zijn altijd een succes.

 Ik heb voornamelijk te maken met Roemenië waar wij werken met Roemenen onder Nederlandse directie .Roemenië is een land in opkomst, vergelijkbaar met Nederland in de jaren 60 en 70 . Ook in die tijd kreeg mijn vader het weekloon in een loonzakje en de beste man had er nog 2 baantjes bij.

Een voordeel is dat onze Roemenen zeer goed technisch onderlegd en opgeleid zijn, de LTS en MTS zijn daar nog echte technische opleidingen. Als de tekeningen en informatie goed zijn kunnen zij absolute top producten maken,


Al jaren produceert  met name Intra Metaal een gevarieerd pallet producten ,zoals, trappen ,bordessen en andere constructies van hoge kwaliteit ,vooral gehele projecten worden uitgevoerd vanaf tekening . Intra Sport maakt o.a. dugouts,overkappingen en tribunes ,samen sterk ,duurzaam met prijsvoordeel.

Roemenië is een prachtig land met prachtige natuur, mooie rivieren, meren en een wisselend landschap, met goede mensen die hard werken aan een nieuwe toekomst , op deze manier wil ik een blijk van waardering geven aan al onze medewerkers daar < Rien vertaal jij dit maar even,>  en voor de vrijgezellen onder ons .....de dames daar zijn wel heeeel mooi .......

woensdag 19 december 2012

De laatste loodjes......




de laatste loodjes................

2012 was een turbulent jaar politiek,economisch en sportief heeft het misschien niet gebracht wat verwacht werd . Ook in onze branche is het vallen en opstaan er wordt volop bezuinigd en dat merk je als leverancier. Onze klanten worden geconfronteerd met lagere budgetten, uitstel en/of zelfs afstel ,daarop moet een leverancier inspelen. Gelukkig hebben wij met onze fabriek in Roemenie nog geen problemen en draait de productie nog volop door. Dat komt ook door de samenwerking met Intra Metaal, wij zijn in combinatie, flexibel, snel en werken met daar een uitstekende Nederlandse directie.
De mentaliteit en werklust van de Roemenen ,is zonder meer goed, en of het nu een tribune,een dug-out of een fietsoverkapping betreft ,alles wordt met veel enthousiasme gemaakt, zodoende is er een goede verhouding prijs/product/ kwaliteit .En scherpe prijzen zorgen ook in deze tijd voor omzet !!!!Intra Sport  ziet ook 2013 met vertrouwen tegemoet en wij laten ons niet leiden door "doemdenken" en negatieve berichtgeving. Op dit moment ontwikkelen wij een tribune met een vrijdragende dakconstructie, zodoende blijft het zicht vrij van staanders, dergelijke tribunes zijn er natuurlijk al ,maar ik denk dat dit ook mogelijk gaat worden voor een "kleinere beurs".
Ik wens allen fijne feestdagen



3






donderdag 13 december 2012

Een tijd van bezinning en bezuiniging .

Niemand ontkomt eraan , wij bezuinigen massaal dus ook de tribunes en sportaccommodaties lijden daaronder ,op sportvelden zie je ballenvangers scheef staan en de ballenvangernetten zijn gescheurd en kapot ,de veldafscheiding staat scheef en bovenbuis zit los . Dit heeft natuurlijk niets met bezuinigen te maken maar met onderhoud .

En alle producten hebben onderhoud nodig , daarvoor doen de verenigingen weer een beroep op het vergrijzende gilde van de VRIJWILLIGER , helaas kan dat niet anders, zonder de bijdrage van deze mensen kan een club niet bestaan .Je kan met wat onderdelen een hekwerk of een veldafscheiding makkelijk repareren mits op tijd , en geen jaar wachten dus . Dat zelfde geldt voor een ballenvangernet , knop de gaten dicht zodat het net niet verder scheurt, natuurlijk leveren wij graag nieuwe producten,  maar u kunt altijd bellen om een advies .

In de vorige nummers # hebben wij al gesproken over de tribune REPLAY ,  dat sluit weer aan bij de wens om in deze tijd met minder budget om te gaan , je kunt dan als vereniging iets moois realiseren tegen een betaalbare prijs, de sponsors , toeschouwers en vrijwilligers zijn blij en dat verhoogt de samenhorigheid van de club , met name in kleinere gemeentes is de voetbalclub vaak het middelpunt in en van  de gemeenschap , belangrijk en dat moet zo blijven!!!

Ik ontkom er niet aan om even stil te staan bij het vreselijke overlijden van een grensrechter <ook vrijwilliger > die afgeslacht werd, omdat hij een foutje maakte bij het vlaggen ,dit mag nooit meer!!! Wij wensen zijn vrouw en kinderen heeeel veel sterkte en veerkracht .

vrijdag 7 december 2012

tribune REPLAY van Intra Sport



In dit deel wil ik graag de tribune Replay van Intrasport toelichten .Deze tribune is geliefd bij kleine verenigingen die een beperkt budget hebben .Hij staat direct op het maaiveld het nadeel daarvan is dat de toeschouwers laag zitten . De dug-outs kunnen aan de zijkanten van de tribune geplaatst worden ,aan de voorzijde ontnemen zij het zicht . Enkele foto 's maken dit duidelijk .

tribune REPLAY aan beide zijde een dug-out .



De tribune bestaat uit modules van 4 meter en is later makkelijk uit te breiden ,onder elk spant is een fundering nodig , een funderingsbalk die van voor naar achter loopt .Wij adviseren de club om dit fundament zelf aan te brengen ,er is altijd wel een aannemer in de vereniging die dit sponsort , toch? De leverancier zorgt uiteraard voor de tekeningen en berekeningen .Omdat er deze bij tribune geen looppad zit en er geen trappen zijn, is het verstandig om de veldafscheiding te onderbreken zoals op de foto ,op de foto heeft de vereniging ook de muren rondom gemetseld. De afmetingen van deze  tribune zijn 12 , 16, 20, 24 ,28 meter ,langer komt bijna niet voor dan kiest men al snel voor een ander type tribune .........

Een ander voordeel van deze tribune is de snelle bouwtijd ,onderhoudsarm met toch veel beenruimte en comfort ,u heeft de keuze uit kunststof   kuipstoelen of hardhouten bankzittingen .Kortom de Replay  van Intra Sport is goede ,duurzame investering waar de supporters een levenlang plezier van hebben ........

Wij hebben in deel 1 al gesproken over een uitstervend ras ......DE VRIJWILLIGER ......welnu , deze personen kunnen voor uw vereniging bakken met geld verdienen , de Replay is makkelijk aan de hand van de tekeningen door uw mensen op te bouwen.........later meer daarover , u kunt ook even kijken naar............ You Tube  IntraSportNL.........

TOT DE VOLGENDE UITSPATTING.





 

zondag 2 december 2012

tribunes en tribunebouw blog 2

Nog even recapituleren ..........

In het eerste blog heb ik uiteengezet, dat er hoe dan ook, een breed draagvlak voor een tribune moet zijn , in de gehele vereniging ,en vanzelfsprekend moet er overeenstemming zijn in de tribune- commissie.
 Ik  heb het meegemaakt dat ik aan tafel zat met 5 man en 2 personen waren voor een tribune direct  op het maaiveld met aan beide zijden  een mooie aluminium dug-out  ,.......... 3 man gingen voor een tribune van 100 cm boven het maaiveld zonder dug- outs .

 
 
Op dergelijke momenten duren de besprekingen wat langer en worden niet makkelijker , uiteindelijk werd het een tribune die , 4 meter langer was en waar 40 personen extra op konden plaatsnemen. .

Dus eerst maakt U gezamenlijk een keuze , U houdt rekening met de ruimte en het aantal mensen op de tribune , een 2de klasser  heeft niet snel een tribune nodig voor 1000 personen de meest voorkomende maten zijn : 16 meter tot 28 meter , bij ons praten wij dan over een tribune van 160 tot 280 personen.

Eind jaren 80,  heeft Herman Hutten uit Beerzerveld een eenvoudige tribune ontwikkeld die op gebouwd wordt uit modules van 4 meter ,dit systeem werd in de loop der jaren verder ontwikkeld .

Door de strakke vormgeving en de "eenvoud " is deze tribune makkelijk op te bouwen door de vereniging zelf , uiteraard kan dat ook verzorgd worden door een vakman . Natuurlijk is zelfbouw het beste voor uw budget .Maar u heeft dan wel weer de al eerder geroemde vrijwilligers nodig .Volgende keer  maakt u kennis met enkele belangrijke details .





































































































 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                              

woensdag 28 november 2012

Mijn naam is Willem Kuyer en ook ik denk dat ik nodig moet gaan bloggen , momenteel doe ik interim managment bij Intra Sport b.v.  Ik ben inmiddels al 40 jaar met "buiten producten" bezig en het boeit nog steeds .De laatste 20 jaar houd ik mij bezig met de marketing en verkoop van o.a. tribunes , dug-outs, sportveldinrchting ,zoals voetbaldoelen , hekwerken ,veldafscheidingen en andere producten ,die je zo aantreft op een sportaccommodatie .In het verlengde daarvan leveren wij ook nog overkappingen ,carports en straat , park en pleinmeubilair.

Ik wil in een paar blogs ingaan op het realiseren van tribunes , vergis je niet ....voor een vereniging is de aanschaf van een tribune , een belangrijke investering , die vaak pas op langere termijn goodwill, comfort ,extra leden en dus geld oplevert .

Wij "polderen" in Nederland wat af ........vandaar dat het ook heel belangrijk dat er draagvlak is bij alle leden , toeschouwers en de sponsors van de club. Belangrijk in deze zijn ook de "vrijwilligers"
een snel ouder wordend "ras" harde werkers die een club groot maken en op de been houden ,een tribune-commissie bestaat ook bijna altijd uit vrijwilligers.

Als er draagvlak is wordt het tijd dat er gelobbied wordt bij de gemeente . Afdeling sport en recreatie <altijd enthousiast > en belangrijk !!! ..... past het in het bestemmingsplan . De technische kant , tekeningen en berekeningen voor de benodigde vergunningen  neemt een leverancier <Intra Sport ? >  wel voor zijn rekening . Typen is geen hobby van mij....... dus ik wil het hier graag bij laten .In mijn volgende blog gaan wij verder op de materie in ...........