donderdag 4 april 2013

Fietsoverkapping van toen en nu.............

Nederland is een land van fietsen, niet zo vreemd, de afstanden zijn klein en wij hebben geen bergen, heuvels en ander ongemak. In de jaren 60 en 70 werd het fietsen populair en financieel bereikbaar voor velen, om de nadelige invloeden van ons klimaat op onze fiets te trotseren en de steeds duurder wordende fiets te beschermen ontstond de fietsoverkapping.

                                          
Een fietsoverkapping uit de jaren 60, het is niet meer dan een dak de fietsen stonden droog en werden in eenvoudige rekken geplaatst, vaak op onverharde bodem op een weiland of braakliggend terrein.

                                          
 
Winkelstraten voorzien van enkele fietsklemmen, die ook nu nog leverbaar zijn en gebruikt worden . Met de komst van de brommer veranderde het straatbeeld en ook de overkappingen werden mooier, strakker, functioneler. De brommer en later de skooters moesten ook een plaats hebben .


                                             
                                               

Om diefstal te voorkomen werden veel overkappingen, "afsluitbaar" uitgevoerd , met een solide slot en een schuifdeur werd diefstal en vandalisme tegengegaan ,uit te bannen is dat nooit, je kunt kunt het slechts optimaal beveiligen .

                                            

Uitvoeringen van dit type overkappingen zijn er legio: wanden  onder hoge druk geimpregneerd hout, wanden met geperforeerde staalplaat of  damwand profielplaten, maar altijd staat duurzaamheid hoog in ons vaandel , dus alle metaaldelen verzinkt en daarna desgewenst gepoedercoat .
                                                                                  
                                         
De open, "niet afsluitbare" overkapping gaan wij in een volgende uitspatting behandelen, bij dit type overkapping speelt de vormgeving en het uiterlijk een belangrijke rol. Graag tot volgende keer.

 U staat er niet alleen voor!!!!!